ODBOJKA SPAJA

Građevinski inžinjer sa Filipina Dekster Bajlani pored radova na Moravskom koridoru aktivno učestvuje na treninzima odbojke u našem gradu.
Kada je došao u naš grad pre par meseci želeo je samo da pored posla koji svakodnevno obavlja da ima slobodnog vremena i da nađe klub u kojem će da nastavi da se bavi odbojkom. Put ga je vrlo brzo odveo do Odbojkaškog kluba Napredak 037 gde je, kako su nam rekli iz kluba, stupio u kontakt sa njima na preporuku osoblja hotela gde je smešten. Koliko mu odbojka znači i koliko voli da je igra najbolje ilustruju reči osoblja hotela kada se vratio u hotel sa prvog treninga gde je bio srećan i ispunjen što je pronašao mesto gde će kvalitetno provoditi vreme i raditi ono što najviše voli – da igra odbojku.
„Ja sam veliki navijač srpske odbojkaške reprezentacije, imam u planu da pogledam neku utakmicu dok sam u Srbiji i da napravim slike i uzmem autograme koje bi poslao mojim saigračima na Filipinima koji takođe veoma poštuju odbojkašku reprezentaciju Srbije. Takođe velika mi je želja da upoznam i Novaka Đokovića. „ – napominje Dekster i dodaje:
„Nemam previše vremena za odbojku tako da ne planiram da igram profesionalno, iskreno fali mi i malo samopouzdanja ali sam želeo da dam sebi priliku da pokažem svoj talenat. Odbojkaški klub Napredak mi je dao tu šansu i lepo su me prihvatili kao stranog igrača i vrlo su ljubazni prema meni“ – ističe Dekster.
Dekster je licencirani građevinski inženjer, diplomirao je na Univerzitetu Fondacija Manuel S. Enverga (MSEUF). Rođen je u Pagbili Kuezon na Filipinima.
„Trenutno radim u korporaciji Behtel, američkoj kompaniji već petu godinu i poslali su me ovde da podržim projekat moravskog koridora kao nadzornik građevinskog inženjera. Naš posao je u okviru radova na odvodnji i regulaciji reka. Izgradićemo puteve, mostove, nasipe i preusmerićemo tok reke Morave prema odobrenom projektu srpske kompanije i Vlade Srbije.“
O gostoprimstvu u Srbiji ima samo reči hvale iako to nije očekivao kada je dolazio:
„Što se tiče ljudi, kao Azijati smo često diskriminisani na osnovu boje kože, visine, pa čak i ličnog izgleda, pa sam pre nego što sam ovde došao razmišljao da ne razgovaram sa drugim ljudima, jer ne želim da budem diskriminisan i to nije ono što sam zaslužio. Međutim 100% sam pogrešio prema srpskom narodu, žao mi je jer su Srbi zaista dobri, ljubazni, brižni i gostoljubivi narod koji ću ceniti do kraja svog života. Što se tiče Kruševca on je za mene zaista lepo i divno mesto za život. Pored ljubaznih i lepih ljudi, mesto je vrlo opušteno, čisto, ne previše naseljeno i mogu reći vrlo pogodno mesto za doseljenike poput mene i nikad neću zaboraviti ovo mesto.“ - u dahu govori Dekster i dodaje:
„Postoji izreka ’’ Ne sudi o knjizi po koricama ’’ i ovu izreku mogu ovo povezati sa Kruševcem. Znamo da Kruševac nije tako lep kao drugi grad poput Dubaija, gradova iz Velike Britanije ili čak gradova iz Sjedinjenih Američkih Država, ali ono zbog čega Kruševac izgleda prelepo je zbog svojih ljudi. Mogu da kažem, Kruševac ću pamtiti kao divno i lepo mesto za život zbog njegovih ljudi koji su mi postali prijatelji i porodica ovde u zemlji, mojih saigrača i trenera Odbojkaškog kluba Napredak koji su uvek verovali i podržavali me da poboljšam svoje veštine kao igrač i moji drugi srpski prijatelji koji su me uvek nasmejali i dobro se proveli kada mi je teško. Srpski narod će uvek biti u mom srcu i nikada neću zaboraviti tretman koji mi pružaju.“
Kako napominje u planu je da ostane u našem gradu narednih pet godina koliko će trajati radovi na Moravskom koridoru i želja mu je da dobije šansu u prvom timu OK Napredak 037, da zaigra u prvenstvenim mečevima ovog kluba jer je vrlo zadovoljan načinom rada i treninzima u ovom klubu.

Autor: Lazar Jović
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions