FK NAPREDAK OBELEŽIO 75 GODINA POSTOJANJA

Fudbalski klub „Napredak“ brojnim događijima obeležio je jubilej 75 godina postojanja i 45 godina od izgradnje stadiona. Nakon sastanka Upravnog odbora, održana je svečana sednica skupštine, a potom je potpisano i šest sponzorskih ugovora .
-Potpisivanjem ovih ugovora „Trajal Korporacija“ i „14.oktobar“ daju ponovo jedan nov zamah razvoju sporta u gradu. Svi znamo da bez jakog sporta nema jake privrede, a bez jake privrede nema jakog grada, jake države – istakao je Miloš Nenezić, predsednik FK Napredak i generelni direktor Trajal Korporacije.
Ovom prilikom Trajal korporacija“ i firma „14. oktobar“ sponzorske ugovore potpisali su sa FK Napredak , karate klubom „Kruševac“, a u narednom periodu sponzorstvo nastaviće „Trajal korporacija“ sa istiomenim Fudbalskim klubom, dok će „14.Oktobar“ finasirati rad istoimenog bokserskog kluba.
U nastavku obeležavanja jubileja održana je i svečana akademija u prisustvu brojnih zvanica. Ovom prilikom plakete, priznanja i zahvalice uručene su zalužnim pojedincima koji su doprineli razvoju i uspehu ovog kruševačkog fudbalskog kluba.
Nakon obraćanja predsednika FK Napredak Miloša Nenezića, prisutnima se obratio i Bratislav Gašić,bivši gradonačelnik Kruševca, aktuelni direktor BIA.
- Pre 43 godine prvi put sam došao u Napredak i mogu reći da je to najbolji klub uz koji sam svim srcem jer za ovakav klub, kao i za grad Kruševac, ništa nije dobro ako nije najbolje - istako je Gašić.
Povodom ovog značajnog jubileja za ljubitelje i fanove Napretka otvoren je i Fanšop na ulazu na stadion.
Inače, fudbalski klub Napredak osnovan je decembra 1946. godine u Kruševcu, spajanjem tri lokalna kluba – Badže, Zakića i 14. oktobra. Prva zvanična utakmica odigrana je naredne 1947. godine u januaru. Učešće u Prvoj saveznoj ligi obezbeđeno je već 1949. godine, nakon čega sledi ispadanje iz elitnog takmičenja i više od dve decenije takmičenja uglavnom u Drugoj saveznoj ligi.
Tek 1976. godine Napredak se vraća u najelitniji rang pobedom nad Radom od 8:2. U sezoni 1979/80 klub postiže najveći uspeh u svojoj istoriji pod palicom trenera Tome Kaloperovića – 4. mesto na kraju šampionata i plasman u Kup UEFA.
Napredak je tokom devedestih bio na granici između Prve i Druge lige. Nakon tog perioda usledio je novi istorijski uspeh. U sezoni 1999/2000 ostvaren je plasman u finale Kupa SR Jugoslavije i novo učešće u Kupu UEFA.
Od 2007. godine Napredak ponovo nastupa u Superligi Srbije, na kraju sezone 2007/08 osvojeno je i 5. mesto, a superligaški status Kruševljani su zadržali sve do 2010. godine kada ispadaju u niži rang, Prvu ligu Srbije. U najelitniji rang vraćaju se ponovo nakon sezone 2012/13 i naredne dve sezone nastupaju u društvu najboljih.
Nakon sezone 2014/15 Kruševljani ponovo ispadaju u niži rang, ovoga puta na kratko, pošto su već u sezoni 2015/16 izborili povratak u Super ligu Srbije.
Danas je ovaj fudbalski klub ozbiljan superligaški tim, koji priželjkuje plasman u sam vrh tabele i izlazak na evropsku fudbalsku scenu.

Autor:
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions