NAPREDAK KRENUO SA PRIPREMAMA, STEFANOVIĆ PONOVO PREDVODI ČARAPANE

Nakon rastanka sa ekipom Mladosti iz Lučana Ivan Stefanović se vratio u svoj matični klub gde će zameniti Milana Đuričića koji usled bolesti nije u mogućnosti da vodi tim u drugom delu sezone. Iskusni stručnjak ipak ostaje u klubu kao savetnik dok će Stefanoviću u radu pomagati kao prvi pomoćnik Nikola Stojanović, kondicioni trener i dalje je Jovan Marković, a trener golmana Miodrag Miletić.
„Znam da je Napredak dobro odigrao prvi deo sezone i da ću imati veliku obavezu da to nastavim i ja sam spreman da odgovorim svim izazovima. Uz veliku angažovanost svih struktura kluba i igrača naravno očekujem da nastavimo sa dobrim rezultatima i nadam se da ćemo obradovati sve naše navijače“ – istakao je Stefanović.
Čarapani su u ponedeljak krenuli sa treninzima i plan priprema je da se posle uvodnih treninga u Kruševcu odigraju dve prijateljske utakmice do odlaska u Antaliju:
„Ja sam insistirao da odigramo te dve utakmice kako bi dao šansu igračima koji su na probi i igračima koji nisu imali veliku minutažu u dosadašnjem delu sezone. Očekuje nas duel sa Radničkim iz Kragujevca 15.januara dok za 20.januar planiramo da snage odmerimo sa Timokom iz Zaječara. Jeste da su trenutno uslovi teški i da je početak priprema ali je neophhodno da odigramo te dve kontorlne utakmice da bi imali jasniju sliku pred polazak za Tursku“ – napominje Stefanović.
Uvek je aktuelan prelazni rok gde Stefanović ističe da su neophodna pojačanja na deficitarnim pozicijama ali da neće žuriti u odabiru igrača:
„Tražimo još jednog golmana, posle povrede Marinkovića neophodan nam je i štoper. Mladi Đeković, koji je jesenas bio na pozajmici u Paraćanu je dosta napredovao i svakako ćemo ga proveriti tokom priprema. Potrebni su nam i bočni, kako se to danas popularno kaže vingeri, možda i jedan klasični napadač, jer Kunić je jesenas imao problema, prvo sa povredom, potom i koronavirusom. Možda i desni bek, ukoliko ostanemo bez jednog. U početku ćemo igrati na teškim terenima, jer prvenstvo se nastavlja sredinom februara, što uvećava rizik od povreda, kartoni su uvek potencijalna opasnost i neophodno je da pojačamo konkurenciju. U svakodnevnom smo kontaktu sa igračima koje želimo da angažujemo, a cilj je da kompletiramo ekipu do polaska u Antaliju.“
Na pripremama u Antaliji već su zakazane četiri utakmice. Za vreme boravaka u sunčanoj turskoj Čarapani će snage odmeriti sa dve ekipe iz Kazahstana, Akžijakom (24.januara) i Kizilsharom (26.januara), potom sa Dinamom iz Tbilisija (29.januara) i generalnu probu sa ruskom Baltikom (03.februara).
„Imamo dobre protivnike i sve neophodne uslove za kvalitetan rad u unapređenje igre. Odlučili smo se da generalku odigramo u Antaliji jer se mi vraćamo neposredno pred početak drugog dela i da ne bismo igrače izlagali dodatnim naporima poslednji pripremni meč sa dobrim protivnikom ćemo odigrati u našoj tradicionalnoj bazi“ – zaključuje Stefanović.
Nastavak prvenstva Superlige je zakazan za 12.februar kada će Napredak gostovati u Novom Sadu ekipi Vojvodine.

Autor: Lazar Jović
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions