TEŽAK PORAZA NAPREDAK JUNIORA NA DOMAĆEM PARKETU

Košarkaši Napredak Juniora doživeli su deseti prvenstveni poraz u šampionatu Druge košarkaške lige. Čarapani su na parketu Hale sportova poraženi od Žitko Basketa rezultatom 80:78.
Izabranici Marka Cvetkovića dobro su započeli meč protiv ekipe Žitka i nakon poraza u Beogradu od 3 poena zaostatka verovalo se ekipa Napretka može lako na domaćem terenu da anulira zaostatak, obzirom da su gosti doputovali bez ključnih igrača. Prva četrvrtina završena je sa prednošću domaćih košarkaša od 5 poena razlike. Drugi period igre kao i mnogo puta do sada u sezoni bio je poguban za košarkaše Napretka. Gosti su bukvalno pregazili domaćina, preokrenuli rezultat i na poluvreme otišli sa prednošću od 6 poena razlike.
Treći period igre nije se u mnogome razlikovao od drugog perioda, Žitko je još bolje odgirao odbranu i sveo Čarapane na samo 11 ubačenih poena i u poslednji period igre ulaze sa 15 poena prednosti. Zaigrali su košarkaši Napretka na sve ili ništa u poslednjem periodu, pogotovu nakon izlaska sa parketa dvojice igrača Žitka zbog pet ličnih grešaka, kada su morali juniori Žitka na parket i umalo uspeli da preokrenu utakmicu u svoju korist ali ekipa koja je imala šanse 37. minuta da obezbedi pobedu sigurno neće ni u preostala 3. minuta to uspeti. Na kraju Žitko na debiju sa novim trenerom Borasom i desetkovanom ekipom, odlazi sa punim plenom iz Kruševca. U narednom, poslednjem 14. kolu, ekipa Napretka, gostuje ekipi Spartaka iz Subotice koja je lider na tabeli i jedan od najozbiljnijih kandidata za ulazak u viši rang. Napretku a i Spartaku ova utakmica je bez rezultatskog značaja jer svoja takmičenja ekipe nastaljaju u različitim grupama.

Autor:
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions