NAJMLAĐE ODBOJKAŠICE U AKCIJI

Odbojkaški savez Kruševca u saradnji sa Međuokružnim savezom Zaječara po prvi put održao turnir u mini odbojci – Mosić.
Najmlađe odbojkašice uzrasta trećeg i četvrtog razreda osnovne škole pokazale su svoje veštine na turniru mini odbojke koji je održan u utorak u Hali sportova. Preko 150 devojčica iz Kruševca, Knjaževca, Leskovca i Užica uživalo je u odbojci na radost svojih roditelja koji su im pružali podršku sa tribina u svojim prvim mečevima.
Predsednik Odbojkaškog saveza Kruševca Lazar Jović nije krio zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog turnira:
„Mi pored seniorske lige koje organizujemo petu godinu zaredom i nizom aktivosti koje kao savez sprovodimo za takmičarske ekipe sa teritorije Rasinskog okruga odlučili smo se da i našim najmlađim odbojkašicama priuštimo zadovoljstvo da pokažu svoje umeće i da uživaju u odbojci. Turnir u mini odbojci organizujemo prvi put u našem gradu uz pomoć naših prijatelja iz Međuokružnog saveza iz Zaječara i mislim da je ovo jedna lepa manifestacija na kojoj će najmlađi polaznici iz Kruševca imati priliku da upoznaju svoje vršnjakinje iz drugih gradova koje se bave odbojkom i da će kroz igru i druženje još više zavoleti odbojku jer upravo ova deca su stub svakog kluba i moramo obratiti pažnju na njihov razvoj i ponuditi im kvalitetan sadržaj kako bi svi klubovi imali perspektivu“ – ističe Jović.
Na turniru su učestvovali pored odbojkaških klubova iz Kruševca još i Knjaževac, Jedinstvo iz Užica i Feniks iz Leskovca.
„Turnir u mini odbojci Mosić mi kao savez organizujemo unazad nekoliko godina na teritoriji Istočne Srbije i odlučili smo se da proširimo aktivnosti ovog turnira i na druge regione i da što više povežemo decu da se druže i da uživaju u ovoj prelepoj igri. Nadamo se da su deca uživala i da će u narednom periodu Mosić biti zastupljen u celoj Srbiji“ – napominje predsednik Međuokružnog saveza Zaječara Saša Mitić.
Svečanom otvaranju turnira prisustvovao je i Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport koji je bio zadovoljan brojem odbojkašica i samom organizacijom turnira.
„Lepo je videti ovoliki broj dece na jednom mestu da se druže i uživaju u odbojci. Grad Kruševac će uvek podržati ovakve akcije koje popularizuju sport i ja imam samo reči hvale za jedan ovakav turnir koji se organizuje u našem gradu.“
Na turniru u Kruševcu sa najmlađim odbojkašicama iz Užica bila je i sportski direktor ovog kluba Vesna Čitaković – Đurišić, naša proslavljena odbojkašica i kapiten reprezantcije Srbije.
„Moja generacija nije imala sreću da se druži po Srbiji i da učestvuje na ovakve turnire. Mislim da je ovo jako dobra stvar koju su organizovali danas u Kruševcu dva saveza iz centralne i istočne Srbije jer su povezali decu iz svih krajeva Srbije. Tu su deca iz istočne, centralne, zapadne i južne Srbije što je prava stvar i prelepo je danas biti na jednom ovakvom turniru.“ – zaključuje Čitaković – Đurišić.
Mlade odbojkašice su pored mini odbojke svoje veštine pokazale i u areni spretnosti kao i u dens areni i sa velikom energijom koju su sva deca pokazala bila je lepa atmosfera i viđeno je puno lepe odbojke.

Autor:
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions