KARATE SPEKTAKL PUN EMOCIJA

U organizaciji Karate kluba „Kruševac“ u Hali sportova u Kruševcu održan je prvi Memorijalni turnir „Oliver Tomić“ u čast legendarnog karate senseija koji je postavio temelje jugoslovenskog i srpskog karatea. Po rečima organizatora velik broj klubova kada su čuli da se organizuje memorijalni turnir se prijavio pa je turnir okupio preko hiljadu mladih karatista iz cele Srbije a bilo je i nekoliko klubova iz inostranstva.
„Drago mi je da se velik broj karate klubova iz okruženja prijavilo da učestvuje na ovom turniru. Ja sam u razgovoru sa zvaničnicima i sudijama konstatovao da je ovo jedan od najvećih turnira održanih u ovom delu Evrope. Bili smo svedoci vrhunskih mečeva u skoro svim kategorijama i mislim da je Oliver ovo zaslužio i puno nam je srce posle svega“ – ističe Marko Tomić trener karatista iz Kruševca.
U organizaciji turnira, kako ističu iz kluba, su pomogli grad Kruševac, fabrika Trajal, 14.oktobar, restoran Bagdala i BLD 037 koji su svojim doprinosom učinili ovaj turnir veoma uspešnim.
„Svi naši prijatelji koji su pomogli u realizaciji turnira učinili su ovaj karate spektakl bude jedinstven po tome što je prvi put na jednom turniru za pobednike obezbeđen nagradni fond što se do sada nije desilo ni na jednom karate turniru bilo da je to zvanični ili neki drugi turnir. Naravno pored novčanih nagrada bilo je i pregršt pehara, medalja i diploma i nadamo se da smo jednu lepu priču započeli i da će u narednim godinama ovaj turnir biti tradicionalan“ – napominje Tomić.
Svako ko je bio u Hali sportova tokom vikenda video je mnogo mladih karatista kako se bore i druže u isto vreme. U jednom trenutku činilo se da je Hala mala da primi sve učesnike turnira pa se u narednom periodu očekuje da turnir bude održan u dva dana jer se kvalitetnom organizacijom sigurno u godinama koje slede i povećati broj učesnika.
„Ideja nam je da se već naredne godine turnir organizije u dva dana jer prema najavama imamo već 2000 takmičara planiranih za narednu godinu. Taj broj nam govori da radimo dobru stvar, tu bi istakao sudije kojih je na ovom turniru bilo 60 od čega je 40 bilo internacionalnih sudija što je osnovni preduslov da bi bio dobar turnir.“
Sam turnir je bio veoma emotivan za sve učesnike, pogotovu za karatiste iz Kruševca, jer je Oliver Tomić mnoge naučio prvim koracima u karateu i emocija je bila prisutna kod mnogih karatista za vreme turnira.
„Velik broj naših takmičara je ostvario dobre rezultate i mi smo zadovoljni njihovim nastupom. Naš seniorski borba tim je u sportskom i tradicionalnom stilu osvojio prvo mesto, takođe u seniorima i juniorima smo bili prvi, naš ženski kata tim je bio prvi tako da su naši takmičari i pojedinačno i ekipno uradili dobar posao na ovoj manifestaciji. Ja sam ponosan što je došlo do eksplozije emocija na ovom turniru najviše kod naših najkvalitetnih takmičara koji su vežbali kod Olivera i od njega skupljali veštine karatea i upravo oni su mu na najbolji način vratili i to su vrlo emotivno doživeli“ – zaključuje Tomić.
Karate klub „Kruševac“ posle ovog turnira očekuje još takmičenja, prvi naredni je humanitarni turnir u Kraljevu a potom sledi i turnir u Zrenjaninu a najbolji karatisti iz Kruševca koji brane boje Srbije očekuje Evropsko prvenstvo u Vinterturu u Švajcarskoj dok je Svetsko prvenstvo planirano da se održi u Liverpulu u Engleskoj.

Autor:
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions