ZAHUKTALI SE SIM REGIONALNI TURNIRI

Dunav osiguranje Sportske igre mladih postale su jedna od omiljenih manifestacija među mladim sportistima, ali svom decom koja žele da se druže i budu aktivna. Cilj da se svakom detetu omogući da se bavi sportom razlog je održavanja regionalnih finalnih turnira, tako da su već održana tri regionalna finalna turnira u šahu i to u Sremskoj Mitrovici, Kraljevu i Beogradu.
Ovog vikenda Požarevac je bio domaćin prvog regionalnog finalnog turnira u rukometu. Plasman na državno finale u ženskoj konkurenciji izborile su devojčice iz RK „Nemanjić“ iz Požarevca koje su bile bolje od vršnjakinja iz Lozovika, pre svega zahvaljujući sjajnim odbranama golmanke Emilije Ilić. Kod dečaka u finalu su se sastale ekipe ORK „Šamot“ iz Aranđelovca i RK „Smederevo“ iz Smedereva. Po završetku utakmice, kapiten pobedničkog tima iz Smedereva, rekao je da je na terenu bilo teško, ali da će ovaj dan pamtiti po novim drugarima koje je upoznao, a koji vole rukomet, kao i on. Naredni regionalni turnir u rukometu održaće se u nedelju 27. marta u Mionici.
Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović, poručio je novim SIMOVCIMA da nastave da se bave sportom, ali i da sa ovog turnira ponesu lepe uspomene i nova prijateljstva, što je jedan od najvažnijih ciljeva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Održavanje turnira podržali su i grad Požarevac i Sportski savez grada Požarevca. Većnik za sport Milan Jović izjavio je da je grad Požarevac od početka uz Dunav osiguranje Sportske igre mladih i da je ovo jedno od omiljenih takmičenja dece iz ovog grada, tako da će se ovo prijateljstvo sigurno nastaviti.
Početak nedelje obeležili su mladi stonoteniseri, koji su se na prvom regionalnom finalu sastali u Trsteniku. Dečaci i devojčice iz Kruševca, Trstenika, Kraljeva, Čačka, Požege, Arilja, Jagodine, Užica takmičili su se u dve uzrasne kategorije (2007. i mlađi i 2010. i mlađi). Pored velikog broja novih takmičara, na turniru se zaigrali i SIMOVCI koji su već bili učesnici državnih finala. Ovoga puta, zacrtani cilje je Međunarodna završnica u Splitu.
Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počela je ove godine ranije zbog mnoštva novih sadržaja koji se nude dece, tako da je već održano osam ekoloških radionica „Zero waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Radionice se sastoje od edukativnog dela i ekološkog poligona, a deo su kampanje koju kompanija Koka kola sprovodi na globalnom nivou „Svet bez otpada“.
Karavan radosti i prijateljstva kreće u maju, a do tada, širom Srbije održavaće se različite aktivnosti uz podršku najvećih kompanija kao što su Dunav osiguranje, NIS, Poštanska štedionica, Podravka, Coca cola i UEFA foundation.

Autor:
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions