NAPREDAK POČEO PRIPREME ZA PROLEĆNI DEO SEZONE JAČI ZA ČETIRI NOVA IGRAČA

Fudbaleri Napretka danas su započeli sa pripremama za prolećni deo šampionata Superlige Srbije. Na prozivci šefu struke Dušanu Đorđeviću javila su su četrvorica novih igrača – Uroš Ljubomirac, Mark Oliver Rosnup, Nikola Stanković i Nikola Knežević.
Na prvom treningu, koji je odrađen na terenu SC Jedinstvo 1936, pojavila su se i četvorica novih igrača. Posle Uroša Ljubomirca, koji je potpisao ugovor poslednjeg radnog dana u minuloj godini, stigla su trojica reprezentativaca. Iz Crvene zvezde su na pozajmicu došli mladi reprezentativci Nikola Stanković i Nikola Knežević, a od danas je naš novi igrač član „A“ selekcije Estonije, 25 – ogodišnji Mark Oliver Rosnup. Polivalentni napadač dolazi iz Levadije iz Talina, za koju je odigrao 214 utakmica, postigao 57 golova i upisao 40 asistencija. Osvojio je titulu šampiona, dva puta Kup i dva puta Super kup Estonije. Za nacionalni „A“ tim nastupio je deset puta, a u mlađim reprezentativnim selekcijama upisao 55 nastupa. Potpisao je ugovor na godinu i po dana.
Nikola Stanković i Nikola Knežević dolaze na pozajmicu iz Crvene zvezde. Obojica su rođeni 2003. godine i članovi su mlade reprezentacije Srbije, igraju u veznom redu. Stanković je jesenas bio u prvom timu Crvene zvezde, upisao šest nastupa, a pomogao je i Zvezdinim omladincima na međunarodnoj sceni, dok je Knežević igrao za Grafičar. Na 18 utakmica postigao je šest golova i upisao sedam asistencija i po mnogim ocenama bio je najbolji igrač jesenje sezone u Prvoj ligi.
Iskusni krilni napadač Uroš Ljubomirac prethodnih pet godina proveo je na Malti, u dresu Balzana, sa kojim je u debitantskoj sezoni 2017/18 osvojio titulu vicešampiona i nastupio u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Za Balzan je odigrao 136 utakmica, postigao 32 gola, uz 29 asistencija. Bio je i kapiten ovog kluba. U kvalifikacijama za Ligu Evrope ima osam nastupa, dva gola i jednu asistenciju. U Srbiji je nastupao za lučansku Mladost, Dinamo iz Vranja, Inđiju, Zemun.
Iako je ponuda u zimskom prelaznom roku tradicionalno siromašnija nego u letnjem, ispunjenje su sve želje šefa struke Dušana Đorđevića. Na probi je nekoliko igrača, koji će pokušati da se izbore za Napretkov dres. A, od danas, naš član više nije Mlađan Stevanović. Ranije su raskinuti ugovori sa Nenadom Ivanićem, Srđanom Kočićem i Petrom Mićinom.
Uvodni deo priprema biće obavljen u Kruševcu, a od 12. do 27. januara Napretkova ekspedicija će boraviti u Antaliji. U planu su četiri kontrolne utakmice. Dva rivala su bila poznata u startu, mađarski prvoligaš Tisakečke (15. januar) i premijerligaš iz Azerbejdžana Šamahi (18. januar). Zakazana je i treća utakmica, 24. januara kada će Čarapani odmeriti snage sa ukrajinskim premijerligašem Vorsklom iz Poltave.

Autor:
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions