70 GODINE ODBOJKE U KRUŠEVCU

Svečanom promocijom u kruševačkom Narodnom muzeju obeležen jubilej odbojke koja u našoj zemlji dolazi u trenutku kada muška i ženska seniorska selekcija ima zvanje evropskog prvaka.
Publikacija „70 godina odbojke u Kruševcu“ je prvi štampani dokument koji svedoči o jednom vremenu odbojkaške igre u Kruševcu. Autor redova Lazar Jović, predsednik Odbojkaškog saveza Kruševac, je obuhvatio veliki period ovog trofejnog sporta i uspeo da na najlepši način na istom mestu spoji mnoge generacije odbojkaša koji su ovu istoriju ispisali.
Pored brojnih gostiju promociji je prisustvovao i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić koji je istakao zadovoljstvo što je u poseti Kruševcu povodom lepog jubileja. Prvi čovek srpske odbojke je najavio da je u planu da odbojkaški savez zajedno sa gradom organizuje narednog leta jednu Balkanijadu u mlađim kategorijama u Kruševcu.
„Kruševac je grad sporta, mi smo to prepoznali u savezu i zato sam pre ove promocije u poseti kod gradonačelnice razgovarao na temu organizacije Balkanskog prvenstva. Svi uslove postoje i ja se nadam da će narednog leta Kruševac biti na mapi gradova koji će organizovati jedno veliko takmičenje. Iznenađen sam entuzijazmom ljudi koji vode granski savez i smatram da ćemo organizacijom takvog takmičenja pomoći njima da još više rade i proizvode mlade igrače za buduće reprezentativne selekcije.“
Autor publikacije Lazar Jović je istakao da je razgovarao sa mnogim ljudima iz sveta odbojke, prikupio mnogo podataka i da je sve to pokušao da uklopi u jednu celinu koja bi u narednom periodu mogla da se iskoristi za monografiju kruševačke odbojke. Takođe pored publikacije Jović se osvrnuo i na dosadašnji rad što se tiče funkcionisanja opštinskog saveza „ Odbojkaški savez Kruševac je u proteklom periodu uspeo da ujedini sve klubove sa teritorije Rasinskog okruga u zajedničku ligu koju organizujemo. Posebno smo ponosni što smo prvi na celom regionu pokrenuli ligu za najmlađe predpionirke koja je zaživela i nezaobilazano je takmičenje za sve klubove jer je opstanak klubova i njihov razvoj baziran na najmlađoj populaciji“.
Pre promocije publikacije održana je izborna skupština Odbojkaškog saveza Kruševac gde je izabrano novo-staro rukovodstvo za naredni period od četiri godine. Lazar Jović je jednoglasno ponovo izabran da bude na čelu saveza kao i dosadašnji generalni sekretar Dušan Zdravković.

Autor: Lazar Jović
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions